Piatra dela temelia veacului

Ziarul “Buna Vestire” (facsimil)

  Ziarul “Buna Vestire”, Anul I, Nr. 104, Sâmbătă 3 Iulie 1937

CAMARAZI,

Un nou semn, peste veacuri, al Voinței și al Puterii Legionare.

În temeliile lui, am adus și zidit piatra din vechea cetate romană, a lui Traian, Tropaeum Trajani (Adam Clisi) din Dobrogea, din imensul monument de muncă, credință și avânt, ridicat peste trupurile soldaților căzuți în lupte.

Această piatră, zidită în temelia casei noastre, înseamnă contactul între cele două categorii de legionari din Lume: Legionarii romani și Legionarii români.

Fie cu Bine Cuvântarea lui Dumnezeu.

1 Iulie 1937. La temeliile sediului legionar.

CORNELIU ZELEA CODREANU

AsistenÈ›a la punerea pietrei de temelie a noului sediu legionar – 1 Iulie 1937

 Si, in timp ce la Bucuresti se punea temelia noului sediu legionar din Str. Gutenberg Nr. 3, la antipodul acestei fapte, iata cum intelegeau autoritatile sa-i trateze pe legionari. Relatarea o gasim in cuprinsul aceluiasi numar al ziarului:

Jandarmi abuzivi în judetul Prahova

 Duminica dimineata, 27 Iunie a.c. pe cand camarazii N. Vasilescu si C-tin Constantinescu din Ploesti se gaseau in casa muncitorului Petre Dudas, seful de post din Puchenii – Mosneni a patruns cu forta in casa acestuia si injurandu-i, le-a confiscat imprimatele ce le aveau asupra lor: opt exemplare BUNA VESTIRE inchinat Legiunii, o Libertatea, manifestele partidului Totul pentru Tara, etc.

Impreuna cu seful de sectie plut. major Martin Nicolae, seful de post i-a declarat pe toti trei arestati, trimitandu-i pe jos, din post in post, la legiunea de jandarmi Prahova, de unde ieri au fost pusi in libertate.

Este a treia oara in decurs de 3 luni, cand jandarmii aresteaza abuziv si impotriva legii, ducand o prigoana sistematica contra legionarilor, iar infractorii de rand, scandalagii si comunistii isi fac de cap.

CORESP.

Ziarul “Buna Vestire”, Anul I, Nr. 104, Sambata 3 Iulie 1937

November 12, 2010 · admin · No Comments
Posted in: MiÅŸcarea Legionară

Leave a Reply