“AJUTORUL LEGIONAR”: NICI UN SĂRMAN DIN CAPITALĂ NU A RĂMAS FĂRĂ LEMNE ŞI FĂRĂ HRANĂ DE SĂRBĂTORI

  Ziarul “Buna Vestire”, Anul IV, Seria II, Nr. 87, Pag. 3, Sâmbătă 28 Decembrie 1940

Ziarul “Buna Vestire”, Anul IV, Seria II, Nr. 87, Sâmbătă 28 Decembrie 1940

Vasta opera de ajutorare intreprinsă de “Ajutorul Legionar” a culminat în ultimele zile, după două luni de neîntreruptă activitate 

    Organizatia “Ajutorului Legionar” dupa o activitate care timp de doua luni a lasat in toate cartierele bucurestene semne adanci de omenie, a realizat de Craciun o opera menita sa fie un frumos si fecund inceput. 

   Pe linia Capitanului, care a fixat pentru eternitate principiile de solidaritate nationala si de camaraderie crestina, organizatia “Ajutorului Legionar” a facut ca toata lumea sa simta caldura sufletului nostru – cum a spus Badita Ilie Garneata, a doua zi dupa initierea uriasei initiative. 

   Rezultatele le vedem. 

   Le vom vedea mereu.  

500 kgr. lemne pentru fiecare familie din Cartierul Grivita C.F.R. 

Fascicol titlu

    Grupul 2 de sub comanda domnului Comandant Maitas a impartit pe tot timpul sarbatorilor, ca si inainte 600 portii de supe si mancare la cantina din Calea Grivitei 421, Nord 21 si Bulevardul Basarabia Nr. 42.

   De Sambata dupa amiaza a inceput distribuirea ajutoarelor care se compun din imbracaminte, incaltaminte, alimente si lemne. 

   500 (?) de familii au primit fiecare cate un pachet cu alimente astfel alcatuit: 20 kgr. cartofi, 5 kgr. fasole, 3 kgr. ceapa, 10 kgr. varza, carne, untura, etc. si cate 500 kgr. lemne de fiecare familie. 

   Distributia continua. 

Cozonac si muzica pentru saracii din Pantelimon 

   Grupul XI cu sediul in Soseaua Pantelimon Nr. 292 condus de camaradul Mircea Badea, a inceput distribuirea ajutoarelor (…) inca de saptamana trecuta, de Sambata 21 Decembrie la scoala primara Nr. 23 din Mahalaua Petrestilor. 

   Duminica s’au organizat la cele 5 scoli primare din cartier serbari de Craciun, unde s’au impartit numeroase daruri. 

   2500 familii au fost ajutate cu pachete de alimente. 

   In zilele de ajun au fost distribuite haine si incaltaminte in valoare de 200.000 lei. 

   S’au impartit deasemenea: 

   17 vagoane lemne, 2.040 kgr. zahar, 6.000 kgr. fasole, 5.000 kgr. malai si alte cantitati insemnate de untura, magiun, sapun, paste fainoase, conserve, etc. 

   In prima zi de Craciun, cu concursul armatei germane care a instalat de dimineata o muzica in cartier, s’au distribuit la 1.400 familii din Pantelimon, sapun, mancare, paine si conserve, masa completa pentru la pranz si seara. 

O ASISTENTA MEDICALA MODEL IN URANUS 

Facsimil

    Grupul 3 Uranus cu sediul la scoala primara Romanescu, condus de camaradul Blidarescu Nicolae a inceput distribuirea ajutoarelor din ajun in sediul de langa Arhivele Statului.

    Au fost ajutate aproape 1.000 familii cu toate cele necesare. 

   S’au distribuit astfel 1.500 kgr. carne, incaltaminte si imbracaminte la 300 fetite si 200 baieti, toti copii din cartier, si incaltaminte la alti 200 copii. 

   Pe langa acest grup functioneaza permanent o cantina unde au primit hrana si in timpul sarbatorilor 130 de nevoiasi. 

   Asistenta medicala, la dispozitia personala a grupului, este data in permanenta de echipele formate din 20 camarazi medici. 

600 familii nu mai cunosc mizeria in Tei 

   Grupul 4 cu sediul in str. Ghica Tei Nr. 40 condusa de camaradul Varlam, a inceput distribuirea ajutoarelor Marti 24 Decembrie la sediu. 

   Au fost ajutate 600 familii impartindu-se in mare parte din stocul dela depozitul grupului si care se compune din 24 vagoane lemne, cateva mii kilograme cartofi, zahar, untura, orez, fasole si sapun. 

   Pe timpul sarbatorilor ca si inainte la cantina din str. Maica Domnului 13, au luat masa zilnic, cate 150 nevoiasi. 

   Pana acum grupul a distribuit peste 3.000 supe si peste 1.000 paini saracilor din cartier. 

   Ziarul “Buna Vestire”, Anul IV, Seria II, Nr. 87, Pag. 3, Sambata 28 Decembrie 1940 

Notă: Pagina greu lizibilă…

November 6, 2010 · admin · No Comments
Posted in: Mişcarea Legionară

Leave a Reply