Ajutorul Legionar a inaugurat ieri două cantine şcolare în suburbana Marele Voevod Mihai

Titlul articolului din ziarul “Buna Vestire”

  Ziarul “Buna Vestire”, Anul V, Seria II, Nr. 96, Sâmbătă 11 Ianuarie 1941

      Ajutorul Legionar a inaugurat ieri alte doua cantine scolare in cartierele Giulesti si Triaj ce apartin suburbanei Marele Voevod Mihai, pe langa cele doua scoli din cartierele Giulesti si Triaj unde primesc masa zilnic un numar de 300 copii, astfel ca iarna sa le para mai putin aspra.
      Cantinele sunt instalate la cate o locuinta incapatoare din imediata apropiere a scolilor si sunt luate sub ingrijirea garnizoanei legionare din suburbana Marele Voevod Mihai, condusa de camaradul D. Staicovici primarul suburbanei.
      Masa este servita de legionarele din cuibul “Tudora Avrâncioaiei” si de legionarii garnizoanei locale.


      Deschiderea cantinelor s’a facut in prezenta d-lui Ilie Garneata comandant al Bunei Vestiri, printr’un serviciu religios oficiat de preotii suburbanei.
      La solemnitatea inaugurarii au luat parte camaradul D. Staicovici primarul suburbanei impreuna cu functionarii comunali, corpul didactic si un mare numar de cetateni.
      Dupa serviciile religioase preotii au tinut cuvantari, preamarind frumusetea faptei de caritate crestina si legionara.
      Camaradul D. Staicovici primarul suburbanei, a aratat cã frumoasa fapta care se petrece astazi pentru lumea saraca este lasata de Capitan care a spus: “Ajuta-ti fratele cazut in nenorocire”.
      A vorbit apoi d. Ilie Garneata, comandant al Bunei Vestiri, care printre altele a declarat autoritatilor din suburbana ca se va ocupa cat mai mult de aceasta suburbana si va cauta ca “Ajutorul Legionar” sa ia sub ocrotirea sa sutele de copilasi carora le lipseste hrana si incaltamintea.
      D-sa a facut apel la schimbarea sufleteasca a camarazilor, dandu-le sfaturi cum sa-si ingrijeasca copiii.
      Dupa cuvantari, corul legionar local condus de camaradul Staicovici a intonat mai multe cantece legionare.
      Legionarele si legionarii au servit apoi masa.
      In suburbana Marele Voevod Mihai, in afara de aceste doua cantine, mai functioneaza inca una pe langa scoala din cartierul Crangasi, intretinuta de familia “Cristache Solomon” din Grupul VI Rãsleti, cantina unde se serveste masa la 130 de copii saraci.

October 22, 2010 · admin · No Comments
Posted in: MiÅŸcarea Legionară

Leave a Reply